Dnia 30 maja 2019 roku obchodziliśmy w naszej szkole Światowy Dzień Soku.
Wydarzenie zostało zorganizowane w ramach realizacji projektu edukacyjnego „Trzymaj Formę”, który ma na celu promowanie wśród dzieci i młodzieży zdrowego odżywiania oraz aktywności fizycznej.
Tego dnia szóstka uczennic z klasy VIIb SP oraz III PG przygotowała zdrowe koktajle warzywno-owocowe.
Głównym składnikiem pierwszego napoju była marchew i pomarańcza, drugiego zaś szpinak, seler i kiwi.
Zdania, co do tego, który koktajl był smaczniejszy były bardzo podzielone, jednak zarówno jeden jak i drugi dostarczył dzieciom mnóstwo witamin.
Uczniowie bardzo chętnie degustowali przygotowane koktajle, a i nie brakowało takich, którzy poprosili o dolewkę.
Uczennice odpowiedzialne za przygotowanie koktajli spisały się na medal!
Koktajle przygotowały: Julia Gierszewska, Joanna Litwin, Wiktoria Peplińska z klasy VIIb SP oraz Oliwia Bobrowska i Karolina Kulas z klasy III PG.
W przygotowanie tego wydarzenia włączyły się również Pani Magda Werra oraz Pani Maria Litwin, którym bardzo dziękujemy za pomoc!
A. Kreft